Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is sinds 1 januari 2008 een geldig Energielabel verplicht. Je leest hierover op de website van RVO Energielabel utiliteitsgebouwen.
In de wet is een maximale hoogte voor een bestuurlijke boete opgenomen als het gebouw niet voldoet aan deze verplichting.
Vanaf 1 januari 2021 is de nieuwe bepalingsmethode NTA8800 van toepassing en dit betekent dat u een gecertificeerde EP-U/D adviseur van HBO bouw & energie in kunt schakelen voor het verkrijgen van een BENG-rapport en Energielabel bij de indiening omgevingsvergunning alsmede bij de oplevering.
Voor nieuwbouwprojecten worden de Energielabels geregistreerd volgens de detailmethode. De detailmethode is verplicht bij:
Sinds de invoering van de nieuwe bepalingsmethode zijn door ons vele nieuwbouw projecten voor diverse opdrachtgevers geregistreerd zowel voor de omgevingsvergunning alsmede bij de oplevering volgens de detailmethode. De werkzaamheden zijn door ons verwerkt in een werkwijze en geoptimaliseerd. Hiermee worden de Energielabels op een zeer efficiente manier geregistreerd tegen lage kostprijs.
Tevens is in het document voor de opdrachtgevers relevante en ondersteunenden informatie opgenomen omtrent de nieuwe bepalingsmethode. Onderdeel van de bepalingsmethode is de bewijslast bouw-/renovatieproces en hiervoor hebben wij een kort en bondige samenvatting gemaakt waarin precies staat omschreven waarvan foto's gemaakt moeten worden en wat er op deze foto's te zien moet zijn.
Heb je een nieuwbouw project in ontwikkeling of in uitvoering neem dan contact met ons op zodat wij de relevante informatie kunnen verstrekken.